Etusivu

Tiedote,

Museo tarvitsee tukeasi!

Tietokonemuseon kokoelma on saanut uudet tilat ja on nyt uudessa osoitteessa, Varikkotie 89, 40800 Vaajakoski.

Tilanteen muuttumisen johdosta tarvitsemme nyt kuitenkin pitkäaikaisia rahoittajia tilavuokraan.

Mikäli olet halukas sponsorimaan museon tilavuokraa, tai tiedät tahon, joka olisi halukas tukemaan museon kokoelman säilymistä, niin otathan pikaisesti yhteyttä. ”Yhdistys” sivuilta löydät yhteystiedot.

Voit tukea yhdistystä myös mm. liittymällä jäseneksi, kannatusjäseneksi, tai yritysjäseneksi.

**********************************************************************************

Suomen Tietojenkäsittelymuseoyhdistys ry kerää ja tallentaa automaattiseen tietojenkäsittelyyn liittyviä laitteita ja oheismateriaaleja Tietojenkäsittelymuseon kokoelmiin. Merkittävimpiä kokonaisuuksia ovat reikäkorttikoneet, yliopistojen käyttämät tietokoneet sekä suuret keskustietokoneet. Museolla on erityisesti mobiililaitteille suunniteltu sivusto, jossa myös vidomateriaalia laitteista. Sivustoa päivitetään tulevaisuudessa lisää.

Yhdistyksen tavoite

Yhdistys ylläpitää, mahdollisuuksiensa mukaan, laitteita ja tietämystä, jotta vanhentuneille tietovälineille tallennettuja tietoja voidaan muuntaa nykyisillä laitteilla ja ohjelmilla luettavaan muotoon. Tällaisia ovat muun muassa tietojen lukeminen reikäkorteilta ja reikänauhoilta sekä erikokoisilta levykkeiltä.

Tilat ja näyttelyt

Tietojenkäsittelymuseolla on näyttely Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksessa Mattilanniemessä. Tiloihin on yleisöllä vapaa pääsy oppilaitoksen aukioloaikoina.

Tietojenkäsittelymuseon kokoelmien säilytystilat ovat Jyväskylässä Vaajakosken Kanavuoressa. Jos haluat nähdä ja tutustua tiloihin, yhteystiedot ja -lomake löytyvät ”Yhdistys”-sivulta. Katso tästä videoesittely Kanavuoren edellisestä kokoelmatilasta.

Lahjoitukset museoon

Jos yritykselläsi on vanhoja atk-laitteistoja, niin kysele ensin meiltä, onko laitteistot sellaisia, joita voitaisiin arkistoida/varastoida. Ota yhteys yhdistyssivuilla oleviin henkilöihin ja selvitetään, onko laitteiston paikka museo. Tässä on lomake, jota käytetään silloin, kun laitteisto lähetetään meille.

Valokuvalahjoituksia museoon

Olemme saaneet muutamilta yhteistyökumppaneilta hienoja vanhoja valokuvia, joissa näkyy 1950-1970 luvun tietokoneen käyttöä. Kaipaamme lisää tällaisia kuvia tuleviin näyttelyihimme. Ne tuovat esineille inhimillisen ulottuvuuden. Voitte laittaa kuvia sellaisenaan paperisina, jolloin hoidamme skannauksen ja palautamme kuvat lähettäjille. Tietenkin voi laittaa kuvat myös valmiiksi digimuodossa.

© 2019 Suomen Tietojenkäsittelymuseoyhdistys ry | Kaikki oikeudet pidätetään
museo_(at)_suomentietokonemuseo.fi | Varikkotie 89 40800 VAAJAKOSKI
Vanhat sivut täällä