• Kuvassa vasemmalta:  Johannes Thelen, Mika Tähti, Timo Niinistö ja Mauno Poikonen.

Yhdistys

YHDISTYS

Suomen tietojen­käsittely­museo­yhdistys on toiminut vuodesta 1985 alkaen, ensin tietojen­käsittely­museo­toimi­kunnan nimisenä ja vuodesta 1995 alkaen rekisteröitynä yhdistyksenä (Suomen Tietojen­käsittely­museo­yhdistys ry). Yhdistyksen perustaja on Ilari Taulio, joka jo 1970-luvulla alkoi keräämään museo­yhdistystä varten materiaalia yksityisiin tiloihinsa.

Tietokone­museon varastonäyttelyn sijainti: Varikkotie 89, 40800 Vaajakoski.

TOIMINTA

Yhdistyksen aktiiviset jäsenet tekevät kaikki työt talkoilla. Tällaisia ovat mm. varaston järjestelyt, purkamiset, laitteiden näyttelykuntoon valmistamiset, vitriinien teot jne.

Mikäli tunnette kiinnostusta Tietojenkäsittelymuseoyhdistyksen toimintaa kohtaan, niin tervetuloa puuhastelemaan kokoelman käsittelytiloihin; Kanavuoren varikolle Vaajakoskelle, Varikkotie 89 – torstaisin kello 10 alkaen.

Kun tulet torstaina, tarkistathan aukiolon Googlesta:Suomen Tietokonemuseo

RAHOITUS

Museo tarvitsee tulevaisuudessakin tukijoita toiminnan turvaamiseksi.

Yhdistys tarvitsee toiminnan pyörittämiseen varoja, joita saadaan erilaisista avustuksista ja yritysten lahjoituksina.

Voitte avustaa toimintaamme myös liittymällä yhdistyksen jäseneksi. Jäsenmaksu on henkilöjäseneltä 10 € ja yritysjäseneltä 100 €. On myös mahdollista, että maksamalla 100 € on ainaisjäsen, jolloin ei tarvitse joka vuosi maksaa jäsenmaksua. Maksun viestikenttään tulee merkitä jäsenen nimi, posti- ja  sähköpostiosoite. Lähetämme jäsentiedotteita sähköpostilla 2 kertaa vuodessa.

Liity jäseneksi!

Maksa valitsemasi jäsenmaksu yhdistyksen tilille:

Suomen Tietojenkäsittelymuseoyhdistys
Keski-Suomen Osuuspankki:
FI07 5290 3340 0360 70

Oma nimesi ja viestikenttään sähköpostiosoitteesi.
Yhteystietoja käytetään vain jäsentiedotteiden lähettämiseen pari kertaa vuodessa.

On Demand Community Grant

Vuonna 2007 Ilari Tauliolle (1933-2011) myönnettiin IBM:n On Demand Community Grant – monivuotisesta vapaaehtoistyöstä Jyväskylässä toimivan Suomen Tietokonemuseon hyväksi. Ilari Taulio teki työuransa IBM:llä ja jäi eläkkeelle vuonna 1989.

Tavoite & lahjoitukset

Yhdistyksen tavoite

Yhdistys ylläpitää, mahdollisuuksiensa mukaan, laitteita ja tietämystä, jotta vanhentuneille tietovälineille tallennettuja tietoja voidaan muuntaa nykyisillä laitteilla ja ohjelmilla luettavaan muotoon. Tällaisia ovat muun muassa tietojen lukeminen reikäkorteilta ja reikänauhoilta sekä erikokoisilta levykkeiltä.

Valokuvalahjoituksia museoon

Olemme saaneet muutamilta yhteistyökumppaneilta hienoja vanhoja valokuvia, joissa näkyy 1950-1970 luvun tietokoneen käyttöä – Kaipaamme lisää tällaisia kuvia tuleviin näyttelyihimme!

Kuvat tuovat esineille inhimillisen ulottuvuuden. Voitte laittaa kuvia sellaisenaan paperisina, jolloin hoidamme skannauksen ja palautamme kuvat lähettäjille. Tietenkin voit laittaa kuvat myös valmiiksi digimuodossa.

Yhteistyökumppanimme